Ausztria: gyilkosság magyar áldozattal

Szörnyű részletekre derült fény szerdán Ausztriában egy hétfői gyilkossági ügyben, amelynek áldozata egy magyar nő volt.

MTI
2002. 05. 01. 15:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stájerországban, Stubenberg településen hétfőn hívták a tűzoltókat egy tűzhöz: az oltás után a házban találtak egy női holttestet, s hamarosan kiderült, hogy a nőt megölték, s gyújtogatás történt. A ház tulajdonosát, a 46 éves Walter D.-t eleinte hiába kereste a rendőrség, ám az illető kedden maga jelentkezett egy őrszobán.

Kihallgatása során kiderült: 48 éves magyar élettársa pénzt követelt, s azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja a férfi autóját, mire a tettes vak dühében megfojtotta, levetkőztette, megbecstelenítette holttestét, majd felgyújtotta a házat. A tettes kihallgatása szerdán még folyt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.