időjárás 17°C Ferenc 2023. október 4.
logo

Bajoroktól tanulnak a magyar rendőrök

MTI
2002.06.14. 11:44

A Bajor Készenléti Rendőrség parancsnokai továbbképzés keretében a héten Budapesten előadást tartottak magyar kollégáiknak a rendezvények rendőri biztosításáról - tájékoztatott a magyar Készenléti Rendőrség pénteken.

Az előadásokon szó esett a globalizációellenes megmozdulásokról, amelyek világszerte új kihívások elé állítják a tömegoszlató kommandókat.

Werner Feiler bajor rendőrségi főtanácsos és Rudolf Kraus rendőrigazgató előadásában beszámolt az európai uniós, valamint a NATO-rendezvények biztosításával kapcsolatos rendőri feladatokról.

A rendezvényen részt vettek a Készenléti Rendőrség tisztjei, a rendészeti szakközépiskolák és a Rendőrtiszti Főiskola szakoktatói, ORFK és BRFK szakemberei, valamint több megye alegységparancsnokai.

A tájékoztatás szerint a magyar és a bajor készenléti rendőrség kapcsolata már több mint egy évtizedes múltra tekint vissza, bajor mintára épült fel a speciálisan kiképzett, tömegoszlatásra is bevethető rohamrendőrökből álló úgynevezett támogató kommandó is 1996-ban Magyarországon.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.