időjárás 21°C Félix 2023. június 9.
logo

Egész nyáron gyereknap az Óbudán

MTI
2002.06.14. 06:31

Szombattól hat hét végén át a gyermekek vehetik birtokukba az Óbudai-szigetet, ahol változatos, ingyenes programokkal előadásokkal, játéklehetőségekkel, foglalkozásokkal várják a családokat - tájékoztattak a szervezők.

A Sziget Kulturális Szervezőiroda közleménye szerint a szombaton és vasárnap délelőtt 10 órától este 7-ig tartó rendezvényeken a különböző korosztályú gyermekeknek és szüleiknek tartalmas és igényes szórakozást, egész napos időtöltést kínálnak.

Az Óbudai-sziget Nagyrétjén többek között sportversenyekkel, előadásokkal és zenei műhellyel várják a látogatókat. A szigeten felépül Manófalva, lesz cirkusztanoda, varázsló- és zsonglőriskola is. A Rex Kutyaotthon Alapítvány jóvoltából állatsimogatás, valamint előadások, vetítések és bemutatók színesítik a programot.

A gyerekek részvételével a Nagyréten megelevenedik a Sehova királyság, ébresztő tornával, próbatételekkel, táncokkal és minden nap más-más mesével. Lesz bábozás és meseház, illetve kézműves foglalkozások is. A Kreatív-Játék-Téren szép és hasznos tárgyakat készíthetnek a kicsik és nagyok, az Alkotásjáték keretében pedig díszletépítés, kőépítő kézművesség, szoborépítés, papírsárkány- és hangszerkészítés várja a sziget apraját-nagyját.

A Maradó és Hurcika színpadon színházi és zenés produkciókkal szórakoztatják a látogatókat. Fellép többek között a Ghymes együttes, a Kaláka, valamint látható lesz a Vaskakas, a Bóbita, a Ládafia és a Ciróka bábszínház is. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak: őket a „pelenkás” gyermekmegőrzőben hagyhatják a szülők, míg a nagyobbakkal felfedezik a szigetet, vagy a „szülők gyerekszobájában” pihennek.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.