időjárás 1°C Taksony 2022. november 29.
logo

Iránytű

Munkatársunktól
2002.06.14. 06:00

Ezer szállal a címe annak a szép küllemű kiadványnak, amelybe Padisák Mihály, a közkedvelt Miska bácsi válogatta össze rádiós levelesládájából kétszáznál több határon túli magyar fiatal százegynéhány településről küldött vallomását.

Azokét, akik ezer szállal kötődnek ahhoz, ami nekünk itthon természetes: magyarságukhoz. A könyv sokatmondó fejezetcímei: Szülőföldem emberközelből, Családi kör, Nyelvében él a nemzet, A kövek mesélnek, Jeles szülötteink, Őrzöm a hagyományt, Én iskolám, Mi, fiatalok, Nem fogom elfelejteni, „Adjatok egy jobbik világot!”, Testvérszívvel. Fedőlapjáról a Magyarország Felfedezői Szövetség nemzetközi gyermektáborának részvevői mosolyognak ránk Rakó József felvételén, mely a füzéri várban, a Szent Korona Mohács utáni rejtekhelyén készült, a fejezeteket a 86 esztendős zentai Andruskó Károly fametszetei díszítik. A 320 oldalas könyvet a Masszi Kiadó adta ki.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.