Vesztegetés Pécsett: államtitkár nincs, MSZP-s kötődés volt

Átverték társai azt a roma alapítványi vezetőt, aki azt hitte: egy államtitkárt vesztegetett meg a két és fél milliós állami támogatásért. A rendőrség kiderítette: az ügyben államtitkár nem szerepelt, csupán az alapítvány vezetőjének két bűntársa. Egyiküket akkor kapták el, mikor átvette az 1,2 milliós „zsírpénzt”. A férfi a szocialisták pécsi szervezetével állt kapcsolatban.

MNO
2006. 01. 10. 11:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Büntetőeljárás indult még tavaly egy pécsi roma alapítvány vezetője ellen. Az alapítvány két és fél millió forintot nyert drogmegelőzési célokra, ám ezt a szervezet vezetője másra költötte. Az alapítvány vezetője kijelentette: a sikeres elbírálás érdekében egy államtitkárt kellett lefizetniük. A vesztegetésben közreműködő bűntársait is megnevezte: az egyetem pályázatot készítő oktatóját, és egy, a minisztériumban lobbizó budapesti fiatalembert is. Utóbbit akkor fogták el, amikor a „zsírpénzként” emlegetett összeget, 1 millió 200 ezer forintot átvette, amivel meglehetősen kínos helyzetbe hozta a szocialisták pécsi szervezetét. Korábban ugyanis helyi képviselőjelöltként indították, ám mandátumhoz nem jutott – ennek ellenére mégis szakértője lehetett az önkormányzat bizottságának. Az ügynek azonban más politikai vonatkozása nem volt.

Wingert Róbert, a baranyai főkapitányság osztályvezetője a Magyar Rádiónak elmondta: magas rangú állami beosztott nem szerepel az ügyben. Közölte még, hogy társai vezették félre az alapítványi elnököt, amikor azt mondták neki, hogy a pénz egy államtitkárnak kell.

A bűncselekmény kapcsán a rendőrség az elmúlt időszakban készült valamennyi roma pályázatot is ellenőrizte, de ezeknél mindent rendben talált.

(radio.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.