időjárás 29°C Klára 2022. augusztus 12.
logo

Sólyom kedden bejelenti az Országgyűlés alakuló időpontját

MNO
2006.04.28. 09:54

Május 2-án jelenti be a köztársasági elnök az Országgyűlés alakuló időpontját.

A Köztársasági Elnöki Hivatal tájékoztatása szerint Sólyom László jövő kedden délelőtt 11 órától a Sándor-palotában megbeszélést folytat a Parlamentbe jutott pártok vezetőivel az Országgyűlés alakuló ülésének időpontjáról, és ezt követően teszi meg bejelentését.

Emlékezetes: az államfő még a választások második fordulója estéjén közölte: a Köztársasági Elnöki Hivatal a legrövidebb időn belül fel fogja venni a kapcsolatot a parlamentbe jutott pártok vezetőivel annak érdekében, hogy megkezdődjön az Országgyűlés alakuló ülésének előkészítése. Hozzátette: amint meglesz a végleges eredmény, külön-külön tárgyal majd a pártok vezetőivel és a miniszterelnök-jelöltekkel annak érdekében, hogy a kormányfő jelölése és a kabinet alakítása minél hamarább – tehát az alakuló Országgyűlésen – megtörténhessen.

Az országgyűlési választások végleges eredményét a jogorvoslati kérelmek miatt leghamarabb május 7-8-án hirdetik ki, nemhivatalos végeredmény holnap, a külképviseletekről érkezett szavazóurnák felbontását követően várható.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.