Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Visszaveszik állami tulajdonba Huber Miklós lakását

Visszaveszik állami tulajdonba Huber Miklós lakását, mivel etikátlan és jogi kérdéseket is felvet az az adásvételi szerződés, amelyet a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium egykori közigazgatási államtitkára kötött Huberel, a tárca egykori gazdasági igazgatójával.

MNO
2006. 12. 01. 12:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Etikátlan és jogi kérdéseket is felvet az az adásvételi szerződés, amelyet a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium egykori közigazgatási államtitkára kötött Huber Miklóssal, a tárca egykori gazdasági igazgatójával – állapította meg a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVVM) vizsgálata. A lakás visszakerül állami tulajdonba, mivel a tárca a szerződést a vevő kezdeményezésére visszamenőleges hatállyal felbontja – tájékoztatta az MTI-t Bakonyi Ágnes, a tárca sajtófőnöke.

A vizsgálatot a héten rendelte el Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter, miután tudomására jutott az ügylet. A vizsgálat megállapította, hogy az adásvételi szerződést egy olyan 1995-ös közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszteri rendelet alapján kötötték, amely túlzottan nagy mozgásteret biztosít az ár megállapítását illetően, a szolgálati lakások eladása esetére. A tárca egyébként már korábban megkezdte ennek a jogszabálynak a felülvizsgálatát és korszerűsítését – olvasható a közleményben.

Időközben Huber Miklós – aki 1994. december 16-tól dolgozott a minisztériumban – írásban kezdeményezte a tárcánál az ingatlan adásvételi szerződés közös megegyezéssel történő felbontását. Mint levelében fogalmaz, az összes körülményt mérlegelve úgy döntött, felajánlja az eredeti tulajdonviszony visszaállítását – írta a sajtófőnök. Így a szolgálati lakás visszakerülhet az állam tulajdonába, és nyilvánosan értékesíthető, eladható – tette hozzá Bakonyi Ágnes.

A Magyar Nemzet keddi számában jelent meg, hogy nyugdíjba vonulása előtt Huber Miklós a KVVM gazdasági igazgatója 3 millió forintért vásárolhatta meg a IV. kerületi, 71 négyzetméteres, korábban általa használt lakást, amelyet előzőleg a minisztérium költségén újítottak fel.

Az üggyel kapcsolatban a Fidesz pénteken arra szólította fel a kormányt, hogy a miniszterek hozzák nyilvánosságra: az irányításuk alatt álló minisztériumokban jutottak-e kedvezményes módon lakáshoz, vagy egyéb juttatáshoz a tisztségviselők.
MTI

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.