Államtitkári korrupciót sejt az agrártárcánál a MAGOSZ

A tárca egyik államtitkára által elkövetett jogsértést feltételez a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) egy újfehértói állami földeladási ügyben.

MNO
2007. 10. 18. 17:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A MAGOSZ birtokába jutott ügyirat szerint az államtitkár földbirtok-politikai irányelvekre hivatkozva felülvizsgált egy újfehértói állami földeladási pályázatot és érvénytelenítette a pályázati eljárást” – közölte Budai Gyula, a szervezet igazgatója csütörtökön. Hangsúlyozta: ehhez az államtitkárnak nem volt joga, ráadásul erről a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szűk körű vezetői értekezlete is tudott.

Kijelentette: felszólítják a földművelésügyi minisztert soron kívüli vizsgálat lefolytatására, hozza nyilvánosságra az érintett államtitkár nevét, továbbá a szűk körű vezetői értekezlet résztvevőinek névsorát. Amennyiben ez nem történik meg, a MAGOSZ hozza nyilvánosságra a neveket, s követeli majd az érintett államtitkár azonnali eltávolítását.

A MAGOSZ szövetségi igazgatójának véleménye szerint le kell mondania az üggyel kapcsolatban Demendi Lászlónak, az MSZP szabolcsi országgyűlési képviselőjének is, mivel választókerületében ez már a harmadik korrupciógyanús földügylet.

A sajtótájékoztatón részt vett Tilki Attila, a Fidesz szabolcsi elnöke, országgyűlési képviselője, aki szerint „egy országgyűlési képviselőnek tudnia kell mi történik a körzetében, s ha nem tudja, akkor azért kell távoznia”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.