időjárás 14°C Gellért , Mercédesz 2022. szeptember 24.
logo

Konkurencia a mobilszolgáltatóknak

MNO
2008.10.22. 04:58

Várhatóan szerdán jelenik meg a negyedik mobiltelefon-szolgáltató piacra lépéséhez szükséges, 15 évre szóló frekvenciapályázat.

A Napi Gazdaság információi szerint a mostani tender nyertese a 900-1800-2100 MHz-es frekvencián szolgáltathat, az új társaság tehát megkapja a gms-, a dcs- és az umts-frekvenciákat is, ami ennyit jelent, hogy a három jelenlegi piaci szereplőhöz hasonló kondíciókkal szállhat be a versenybe.

Hogy mely cég lesz a nyertes, az még az év vége előtt kiderülhet. A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) 2004-ben már megpróbálkozott a frekvenciacsomag pályáztatásával, de akkor az eredetileg pályázó két cég közül végül egyik sem nyújtotta be a szükséges ötmilliárd forintos bankgaranciát.

A lap úgy tudja, hogy az NHH szerdán egy másik pályázatot is megjelentet, amelynek értelmében piacra dobnák a 450 MHz-s frekvenciát is, amelyet elsődlegesen szélessávú mobilinternet-szolgáltatáshoz használhatna a nyertes a gyéren ellátott helyeken, így például a tanyavilágban.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.