Sóstói gyógyfürdő-ügy: feljelentéskiegészítést tett a Fidesz

Újabb hűtlen kezelési gyanú miatt feljelentéskiegészítést tesz a Fidesz a nyíregyházi Sóstó Gyógyfürdők Zrt. ügyében – közölte Palicz György, a párt helyi önkormányzati képviselője sajtótájékoztatón a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen kedden.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/658183"><strong>• Hűtlen kezelés miatt nyomoznak Sóstón</strong></a>

MNO
2009. 09. 01. 10:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyhatósági tulajdonban lévő társaság 2004-ben az Eastern-Gate Bt.-vel közötött szerződést pénzügyi elemzések készítésére, s a tíz évre szóló megállapodás 20 millió forint plusz áfa összegű díját előre kifizette, de az elmúlt öt évben nem kapott egyetlen tanácsadói anyagot sem a pénzéért – állította a politikus. Hozzátette: az Eastern-Gate Bt. „a jövőben nem is igen ad majd pénzügyi tanácsokat, mivel a gabona-, dohány-, vetőmag- és takarmány-nagykereskedelemmel foglalkozó cég ellen felszámolási eljárás van folyamatban”.

Palicz György szerint még a héten benyújtják a feljelentéskiegészítést a rendőrségen, amely már nyomoz hűtlen kezelés gyanújával a Sóstó Gyógyfürdők Zrt.-nél a Fidesz korábbi jelzése alapján.

A Fidesz július végén tett első feljelentése szerint a zrt. még 2005-ben szerződést kötött egy 52 milliós értékű kontrollingrendszer elkészítésére a szintén önkormányzati tulajdonban lévő Nyírinfo Kft.-vel. Előlegként 39 millió forintot utalt át a társaság, majd további 15 millió forintot fizetett szoftverfejlesztésért és a dolgozói betanításáért.

A párt szerint a szerződés teljesítése azonban nem történt meg, a szoftvert nem telepítették fel a gépekre, így nem is használhatták, s egyetlen dolgozót sem tanítottak be semmire. A rendőrség az 52 milliós ügyben augusztusban indított nyomozást hűtlen kezelés gyanújával.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.