Szabadlábon a volt kampányfőnök

Feltételesen szabadlábra helyezték Lendvai Ildikó MSZP-elnök volt kampányfőnökét, Csonka Gábort, akinek különböző – más mellett a beszámíthatóságára apelláló – indítványok következtében mindössze másfél évet kellett a rács mögött töltenie, bár jogerősen három év börtönbüntetést kapott. Információink szerint Csonka szabadulása óta rendszeresen bejár a párt központjába.

Magyar Nemzet
2009. 09. 25. 3:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatali befolyással üzérkedés bűntette és befolyással üzérkedés vétsége miatt ítélte el jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla még 2007. június 19-én Csonka Gábort, aki ötmillió forint kenőpénzt vett át az MSZP Köztársaság téri volt székházában két vállalkozótól, amit egy hangfelvétel is bizonyított.

A férfi három év börtönbüntetést, 500 ezer forint pénzmellékbüntetést, négy év közügyektől eltiltást és hatmillió forint vagyonelkobzást kapott. Az ítélet után komoly problémát jelentett az igazságszolgáltatásnak, hogy Csonka Gábort „betereljék” a börtönbe (a rendőrség hétszer próbálkozott bírósági utasításra az elítélt elővezetésével, hiába) – olvasható a Magyar Nemzet pénteki számában, amelyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.