Rágalmazás miatt perli az Advenio Dávid Ibolyát

Rágalmazás miatt jelentette fel az Advenio Zrt. Dávid Ibolyát. A cég megbízásából eljáró ügyvéd, Futó Barnabás az MNO-nak elmondta, hogy az MDF elnökének a Sláger és a Danubius rádiókhoz írott nyílt levele miatt perelnek, ahol Dávid többek között politikai korrupciót emleget az Advenio győzelme kapcsán.

Pálffy Lajos
2009. 11. 06. 13:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Futó Barnabás a részletekről szólva közölte, hogy a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz nyújtotta be a feljelentést a rágalmazás minősített esete miatt. Az Advenio az MDF elnökének a két megszűnő kereskedelmi rádióhoz címzett nyílt levele miatt perel, amelyben többek között Dávid azt írja, hogy a Fidesz és az MSZP delegáltjai szemrebbenés nélkül hirdették ki győztesnek a szabálytalan pályázatokat. Dávid Ibolya arról is írt, hogy az Advenio olyan pályázatot nyújtott be, amit nem lehet teljesíteni és a pályáztatási folyamatot „politikai korrupciógyanútól bűzlő eljárásnak” titulálta.

A nagy nyilvánosság előtt, aljas indokból elkövetett és jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazásért legfeljebb két évet lehet kapni, de az ügyvéd szerint csak akkor haladhat tovább ez az eljárás is, ha a választások után Dávid Ibolyának megszűnik majd a mentelmi joga. Mint ismert, a jelenlegi MSZP-s többség az UD Zrt. ügyében sem adta ki az ügyészség kérésére az MDF elnök asszonyát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.