„Az MSZP mindenhol tele van bűnügyekkel, perekkel”

Több XIII. kerületi önkormányzati felújítással kapcsolatban is nyomozást rendelt el az ügyészség különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanújával a helyi Fidesz–KDNP-frakció januári feljelentése nyomán – tájékoztatta az ellenzéki képviselőcsoport vezetője szerdán az MTI-t.

MNO
2010. 03. 17. 14:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Spaller Endre és képviselőtársa, Harrach Tamás közleményében öt ügyről számolt be. A legkirívóbbnak a Csata utcai sportcsarnok mozgáskorlátozottak számára fenntartott mellékhelyiségének felújítási ügyét tartják. Ezt a tíz négyzetméteres helyiséget az önkormányzat nyolcmillió forintból újította fel, azaz négyzetméterenként 800 ezer forintos áron készült el – írták, megjegyezve, hogy ebbe az összegbe nem fért bele egy felhajtó a mozgáskorlátozottaknak, azt egy kiselejtezett raklappal pótolják. A politikusok emellett két gimnázium nyílászáróinak cseréjét is problémásnak tartják, amely – közlésük szerint – összesen 80 millió forintba került. A Fidesz–KDNP szakértői szerint ezeket akár 30-40 százalékkal olcsóbban is ki lehetett volna cseréltetni.

A frakciószövetség sokallja azt is, hogy egy óvodának az 56 négyzetméteres mosdóját 16 millió forintért újították fel. „Ennyi pénzért az ember lakást vesz, nem a mosdót újítja fel” – fogalmaztak. Közölték, egy másik óvoda esetében a homlokzat és a terasz felújítása került 52 millió forintba. Szakértőik szerint ez is „messze túlárazott”. Spaller és Harrach közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy szerdán a szocialista vezetésű XIII. kerületbe látogat Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje. „Ő talán megmagyarázza, miért van az, hogy bárhová megy az országban, Kiskunhalastól Erzsébetvárosig, Angyalföldtől Terézvárosig, az MSZP mindenhol tele van bűnügyekkel, perekkel” – írják, hozzátéve: „az MSZP két kézzel szórja a közpénzt”, a szocialisták alkalmatlanok az ország és a XIII. kerület vezetésére is.

A kerületi Fidesz–KDNP álláspontja szerint egyébként a helyi önkormányzat számos felújítása vita tárgya lehet. A tavalyiak közül azonban az említett ötöt olyan „kirívóan túlárazottnak” vélték, hogy azok ügyében feljelentést tettek, amit az ügyészség megalapozottnak talált, és elindította a nyomozást. Felidézték, a korábbi feljelentéseik nyomán ma is nyomoznak egy telekeladással kapcsolatban, illetve a „parkolási korrupcióval” összefüggésben. Jelenleg három további ügyet vizsgálnak, amelyekből szintén feljelentés lehet – zárják közleményüket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.