Az állammal is jól üzletelnek Szanyi Tiborék

Számos állami cégtől, intézménytől kap jól fizető megbízást Szanyi Tibor családi cége, amely többek között az unió hivatalos kiadójának és az IMF-nek is a magyarországi ügynökségeként tevékenykedik. Az MSZP képviselőjelöltje hosszú szünet után tavaly tulajdonosként tért vissza a vállalkozásba, ami arra utal: felkészült a képviselőség elvesztésére.

Magyar Nemzet
2010. 04. 19. 3:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszatért családi cégének élére Szanyi Tibor. A cégbírósági adatbázis tanúsága szerint a szocialista politikus 1991-ben alapította az Euro Info Service Kft. jogelődjét, amelynek 2002-ig többségi tulajdonosa volt, majd hat évig névleg kivonult a társaságból. 2008 nyarán, az MSZP népszavazási bukása után ügyvezetőként visszatért a cégbe, tavaly december 1-jén pedig átvette nővérétől a tulajdonosi jogokat.

Az Euro Info Service Kft. az Európai Unió és számos euroatlanti szervezet kiadóhivatalának magyarországi ügynökségeként működik. Így például ők terjesztik idehaza az unió hivatalos kiadójának, az OECD-nek, a Világbanknak, a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) és az Eurostatnak a kiadványait. Honlapjukon Szanyiék azzal büszkélkednek: a cég az összes, EU-val foglalkozó állami és magánintézménnyel, kamarákkal, szakmai szervezetekkel, oktatási intézményekkel, civil szervezetekkel, pénzügyi intézettel is kapcsolatban áll – olvasható a hétfői Magyar Nemzetben, amelyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.