Hagyóék az FKF-ből is tízmilliókat talicskáztak ki? + Videó

A kettős politikai irányítás a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) gazdasági döntéshozatalában is érvényesülhetett – tudta meg a Hír Televízió. E vállalat is a szocialista–szabad demokrata koalíció kifizetőhelye lehetett.

MNO
2010. 04. 19. 10:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem csak a BKV-ból talicskáztak ki tízmilliókat Hagyó Miklósék. A Hír TV értesülései szerint a Fővárosi Közterület-fenntartó vállalat is a szocialista–szabad demokrata koalíció kifizetőhelye lehetett. A BKV-hoz hasonlóan a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. gazdasági döntéshozatalában is érvényesült a kettős politikai irányítás az elmúlt években a Hír Televízió információi szerint.

A televízió úgy tudja, az FKF Zrt. kiemelt beruházásainál a jogi tanácsadást az a két ügyvédi iroda végezte, amelyeket Hagyó Miklós, illetve Demszky Gábor főtanácsadója, Mesterházy Ernő jelölt ki. A Hír Televízió értesülései szerint az érintett ügyvédi irodák az előre kiválasztott győztesekre írtak ki százmilliós közbeszerzési eljárásokat. Biztos forrásból úgy tudja a Hír TV, az FKF Zrt. egyik magas beosztású vezetője azt feltételezi, hogy az egyik nyertes cég a 450 millió forintos megbízásból körülbelül 70 millió forintot juttatott vissza a városházára. Az FKF Zrt. volt az az önkormányzati cég, amely állítólag a saját költségén újította fel Demszky Gábor korábbi lakását.

A Hír Televízió Célpont című műsorának az FKF két volt illetékese azt mondta, a felújítási munkákat fiktív bizonylatokkal számolták el a társaság könyvelésében. A főpolgármester tagad és azt állítja, a költségeket saját zsebből fizette. Az állítását igazoló számlák bemutatásával azonban máig adós Demszky Gábor.

További részletek a Hír TV későbbi híradásaiban.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.