Pokorni: Simornak offshore cégei miatt le kellett volna mondania

Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke szerint Simor Andrásnak, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének le kell mondania posztjáról. A Fidesz alelnöke szerint Sólyom László nem lesz a következő években köztársasági elnök.

MNO
2010. 04. 27. 9:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fideszes politikus a TV2 Mokka című műsorában kedden úgy fogalmazott: Simor Andrásnak ciprusi offshore cégei napvilágra kerülésekor kellett volna lemondania, szerinte a közvélemény is azt tartotta volna helyesnek, ha a jegybankelnök akkor levonja a következtetéseket. Pokorni Zoltán igennel felelt arra a kérdésre, hogy most le kell-e mondania az MNB elnökének. (Simor András megbízatása 2013 márciusában jár le.)

A Fidesz alelnöke közölte, jó esélye van Schmitt Pálnak arra, hogy az Országgyűlés elnöke legyen, felhívta a figyelmet ugyanakkor arra, hogy még nem dőlt el véglegesen az, ki töltse be ezt a pozíciót. Arra a kérdésre, hogy Schmitt Pál és Kövér László-e a két esélyes a házelnöki posztra, a fideszes politikus igennel felelt.

Pokorni Zoltán szerint Magyarország nagyon sokat köszönhet Sólyom Lászlónak, ő – mint mondta – személy szerint nagyra becsüli az államfőt, de ha azt kérdeznék, hogy Sólyom László lesz-e a következő években a köztársasági elnök, akkor azt válaszolná, hogy szerinte nem.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.