13 gólt rámoltak a bukarestiek hálójába

Tizenhárom gólt rúgott a marosvásárhelyi FCM női labdarúgó-együttese a soros ellenfél, a Fair Play Bukarest kapujába. Az első félidőben Székes Károly azt a felállást alkalmazta, amellyel az Olimpia Kolozsvár elleni rangadókra készül.

MNO
2011. 04. 17. 14:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csupán az eredmény nagysága volt ezúttal is kérdéses a marosvásárhelyi FCM hazai mérkőzésén. A bukarestiek megpróbáltak legjobb tudásuk szerint ellenállni, kapusuk figyelemre méltó teljesítményt nyújtott, azonban nem tudták feltartóztatni az egyre szervezettebben és érettebben futballozó házigazdákat.

A FCM edzője, Székes Károly elmondta: úgy tűnik, kezd kialakulni az a kezdőcsapat, amellyel a kolozsvári Olimpia elleni rangadókra kiállhatnak. Sajnos a bajnokságban már aligha lehet megfordítani a sorrendet, hisz a kolozsváriakat nem lehet behozni, ha nem veszítenek más csapattal szemben is, ez pedig rendkívül valószínűtlen, de a marosvásárhelyi csapat legalább a kupában meg szeretné szerezni a győzelmet. Szerdán, április 20-án a negyeddöntőben nem tevődik fel a siker kérdése Konstancán, utána azonban az elődöntőben vagy a döntőben meg kell mérkőzni a kolozsváriakkal, ha a sorsolás az elődöntőben összehozza a két csapatot, akkor oda-vissza találkozón játszanak.

A Fair Play elleni mérkőzésen, szünet után, amikor 9–0-ra vezetett már a FCM, több cserét is eszközölt a vezetőedző, így két Besztercéről érkezett újonc, Bechet és Veres is lehetőséget kapott, előbbi tapasztalatlansága pedig büntetőhöz juttatta a vendégeket, akik ily módon tudtak szépíteni.

A FCM végül 13–1 (9–0) arányban nyert, a gólokat Sinka Zsuzsanna 4, Máté 3, Sipos 3, Gorea 2 és Herczeg szerezték. A marosvásárhelyi csapat a Paraluţa – Göder (Bechet), Berkeczi (Veres), Herczeg, Sandu, Miklós, Sipos, Ratu (Barbos), Máté, Gorea (Flesariu), Sinka Zsuzsanna (Sárosi) felállást használta.

(szekelyhon.ro)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.