A tök fán terem, az uborka meg a földben

A brit gyerekek kétharmada szerint a tök fán terem vagy jókora gumóként a földben – derítette ki a brit kertészeti társaság felmérése.

MNO
2011. 04. 17. 6:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megkérdezettek 16 évnél ifjabbak voltak. Nemcsak a „töktudásuk” homályos, a brokkolival is hasonlóan hadilábon állnak. 80 százalékuk nem ismeri fel a gyűszűvirágot, amely brit földön igen közismert – volt. Az uborkáról minden harmadik gondolja úgy, hogy krumpliként a földben terem, a liliomot vagy a levendulát az ezer megkérdezett több mint fele nem ismeri fel.

A növényfelmérésben a legnagyobb biztonsággal a rózsát tudták azonosítani – bár ez sem sikerült százszázalékosan –, a hagyma, a banán, az eper és a krumpli „keletkezésével” 90 százalék van tisztában – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.