Addig vártak az aláírásgyűjtéssel, míg meleg nem lett

Kint melegedik az idő, szép nők sétálnak az utcán, elindulunk hát aláírásokat gyűjteni – jelentette ki Igor Matovic független képviselő, az Egyszerű Emberek mozgalom vezetője a TASR hírügynökségnek. Három kollégájával saját politikai pártot akarnak alapítani, ehhez pedig minimum tízezer aláírásra van szükségük.

MNO
2011. 04. 17. 15:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Matovicék azonban nem vesznek igénybe külső segítséget. „Egyedül szeretném ezt véghez vinni. „Egyértelmű, hogy egyedül nem tudok összeszedni tízezer aláírást, így valószínűleg mind a négyen gyűjtünk majd” – jelentette ki. Hozzátette: már tudja az új politikai formáció végleges nevét. A pártot nem Egyszerű Embereknek fogják hívni. „Egy kicsit egyszerű emberek, egy kicsit más is. Nem Egyszerű Emberek Pártja lesz a név“ – jelentette ki.

Matovic még februárban jelentette be, hogy aláírásgyűjtésbe kezd. Akkor azt mondta, várni fog, míg felmelegedik az idő, nem szeretnék a hideg utcákat róni. „Arról álmodom, hogy az aláírásokat személyesen szedjük össze, hogy megérdemelt legyen” – mondta korábban.

Az Egyszerű Emberek vezetője arról akarja meggyőzni a politikai pártokat, hogy változtassák meg a választási törvényeket úgy, hogy az önkormányzati választásokhoz hasonlóan a parlamenti választásokon is indulhassanak függetlenek. „Ezzel nem fognak egyetérteni, mert a politikai pártok befolyása veszélyeztetésének fogják tartani” – ismerte el Matovic két hónappal ezelőtt.

(bumm.sk)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.