Egy szocialista politikus kéréssel fordult a kormánypártiakhoz

Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja azt kéri a Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselőitől, hogy a hétfői parlamenti szavazáson ne fogadják el az új alkotmányt. Mesterházy Attila is írt néhány sort arról vasárnap. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/778428" target="_blank">• A képviselők hétfőn szavaznak az új alaptörvényről</a></strong>

MNO
2011. 04. 17. 12:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja azt kéri a Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselőitől, hogy a hétfői parlamenti szavazáson ne fogadják el az új alkotmányt. A szocialista politikus vasárnap, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a jövő generációja, a fiatalok nevében levélben fordult a kormánypárti képviselőkhöz. Szavai szerint tiltakozni akarnak az ellen, hogy az új alaptörvényben csak egy értékrendet deklarálnak, illetve hogy az alkotmányban részletekbe menően rögzítenek egy olyan adó-, család- és nyugdíjpolitikát, amelyek elveszik a fiataloktól és „gyakorlatilag megváltoztathatatlanná teszik” a jövőt. Kunhalmi Ágnes szerint ugyanis a jogszabály „megváltoztathatatlan és működésképtelen szabályrendszereket rögzít”.

Az MSZP elnöke szerint a Fidesz–KDNP pártszövetség az alkotmány hétfőre tervezett elfogadásával szétrombolni készül a köztársaságot; Mesterházy Attila a párt honlapján vasárnap megjelentetett írásában egyebek között azt hangsúlyozta, az MSZP-n múlik, hogy legerősebb ellenzéki pártként véget tud-e vetni a jelenlegi „ámokfutásnak”, illetve azt ígérte, hogy helyre fogják állítani a köztársaságot.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.