Elkészült az új Tisza-híd

Elkészült az M43-as autópálya új Tisza-hídja Szeged közelében, a Móra Ferenc nevét viselő átkelőt először a gyalogosok és kerékpárosok vehették birtokba az átadás előtt rendezett szombati nyílt napon.

MNO
2011. 04. 16. 16:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 660 méter hosszú hidat – amelyet a Pont-terv Zrt., valamint az Uvaterv Zrt. tervezett és az A-Híd Építő Zrt. épített – két hagyományos ártéri gerendahíd és egy a főmeder fölött átívelő ferdekábeles függőhíd alkotja.

A mintegy 13 milliárd forintból elkészült hidat az autósok szerda délutántól, az M43-as autópálya Szeged és Makó közötti szakaszának átadása után használhatják – mondta a helyszínen Loppert Dániel, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.