Ez Szombathely egyetlen kitörési pontja

A felsőoktatás műszaki szakirányán tanuló, korábban Szombathelyen élő diákoknak rendeztek állásbörzét szombaton a szombathelyi városházán; a település ipari parkjában működő nagyobb cégek képviselői is bemutatták álláskínálatukat.

MNO
2011. 04. 16. 12:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Számunkra is kellemes meglepetés, hogy ilyen nagy az érdeklődés, több száz volt szombathelyi diák fogadta el a meghívásunkat” – mondta el az MTI-nek Molnár Miklós (Fidesz-KDNP), Szombathely alpolgármestere. Hozzátette: Szombathely rendkívül nehéz anyagi helyzetben van, az egyetlen kitörési pont, ha a helyi gazdaság fejlődéséből pótlólagos bevételre tud szert tenni a város.

A városvezetés szoros kapcsolatot épít ki a helyi cégekkel, hiszen látható, hogy a következő években a már elhatározott fejlesztési igényekhez legalább 2500 emberre van szüksége az öt legnagyobb foglalkoztatónak a városban – mondta. Molnár Miklós szólt arról is, hogy néhány hete az általános iskolák végzőseinek és szüleiknek tartottak tájékoztatót, amelyen a szakmunkásképzés iránti érdeklődést próbálták felkelteni. Május 7-én a középiskolásoknak tartanak a jelenlegihez hasonló találkozót, akkor a nagyobb cégek tanulmányi ösztöndíjairól is tájékozódhatnak az érdeklődők.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.