Gyurcsány már a kormányváltás feltételeit szabta meg + Képriport

Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor egyeduralomra tör. A szocialista politikus az általa életre hívott Magyar Demokratikus Charta tüntetésén szombaton azzal vádolta a miniszterelnököt, hogy elárulta a köztársaságot, lábbal tiporja a sajtószabadságot, politikai célokra használja fel az ügyészség egy részét, és megfélemlíti a bíróságokat.

MNO
2011. 04. 16. 16:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány hozzátette: azzal is vádolja Orbán Viktort, hogy intézkedéseivel szétzilálja a közszférát, tétlenül nézi a legszegényebbek elleni erőszakot, és elszigeteli Magyarországot Európától, a világtól. A korábbi miniszterelnök úgy ítélte meg: a „demokratikus ellenzék” pártjai jól tették, hogy távolmaradtak az alkotmányozástól, majd annak a reményének adott hangot, hogy „a húsvéti alkotmány pünkösdi királyság lesz”.

A szocialista politikus azt mondta: mindent megtesz majd azért, hogy az MSZP a demokrácia híveinek szélesebb körét tudja befogadni. Szólt arról is, hogy a nyugatias polgári Magyarország programját csak úgy szabad megvalósítani, ha annak minden rendelkezésére felhatalmazást adtak a szavazók. Hozzátette: e program megalkotása feltétele a kormányváltásnak és a „köztársaság helyreállításának”, amihez idő kell.

A budapesti Batthyány-örökmécsesnél, a Báthory és a Hold utca kereszteződésében felállított színpad előtt a készülő új alkotmány ellen tiltakozó transzparenseket tartók tömege a Honvéd utcáig megtöltötte a teret.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.