Megszűnik az 1963 óta tartó szükségállapot

Legfeljebb egy héten belül eltörlik az 1963 óta érvényben lévő szükségállapotot Szíriában – mondta Bassár el-Aszad szíriai elnök szombaton az új kormány előtt tartott beszédében.

MNO
2011. 04. 16. 17:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikai szabadságjogokat korlátozó szükségállapot eltörlése a rezsimellenes tüntetők egyik legfőbb követelése. A március közepén kezdődött megmozdulásokat Aszad reformígéretekkel igyekszik csillapítani.

Az államfő szomorúságát fejezte ki amiatt, hogy több tucat ember meghalt a rezsimellenes tüntetésekben. „A vérontás nagy fájdalmat okozott nekünk. Sajnáljuk minden ember halálát, legyen civil vagy a biztonsági erők tagja, mindannyiukat mártírnak tartjuk” – tette hozzá.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.