Minden magyar ember büszke lehet az új alaptörvényre

Az Országgyűlés olyan új alaptörvény elfogadására készül hétfőn, melyre minden magyar ember büszke lehet, a Széll Kálmán-terv intézkedéseivel pedig a magyarok élete is könnyebbé válik – közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szombaton. <br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/778397" target="_blank">• Gyurcsány köztársaságvédő hívei is utcára vonultak + Videó</a></strong>

MNO
2011. 04. 16. 17:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szóvivő a szombati tüntetésekre reagálva azt írta, az alaptörvény képes lesz arra, hogy megvédje Magyarországot „az olyan súlyos politikai bűnöktől, mint amilyeneket a Gyurcsány-korszak kormányai követtek el”. A Széll Kálmán-terv intézkedéseivel pedig – tette hozzá – „le fogjuk győzni az államadósságot, így Magyarország és a magyar emberek élete is jelentősen könnyebbé fog válni”.

Szombaton tűzoltók, rendőrök, katonák, börtönőrök és vámosok tüntettek a fővárosban, szakszervezeti vezetőik jelezték, hogy mindaddig folytatják demonstrációsorozatukat, amíg a kormánnyal meg nem állapodnak szerzett jogaik védelméről és az illetményük emeléséről.

A nap folyamán tüntetést tartottak a Magyar Demokratikus Charta szervezésében is, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök felszólalásában azt hangoztatta, hogy Orbán Viktor kormányfő egyeduralomra tör, elárulta a köztársaságot. Gyurcsány Ferenc a demokratikus ellenzék megszervezését sürgette.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.