Óriási gondokat okozott a leesett hó

A havazás és az útra dőlt fák miatt több órán keresztül járhatatlan volt pénteken néhány Kovászna megyei út: Ozsdola és Foksány, Kézdivásárhely és Csíkkozmás, Sepsibükszád és Bálványos, illetve Kovászna és Kommandó között délelőtt megszűnt a forgalom, csak az úteltakarítók dolgoztak.

MNO
2011. 04. 16. 17:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A leghosszabb ideig a kommandói út felszabadítása tartott: itt péntek reggel fél nyolctól délután ötig vágták a fákat, és a megnyitott úton is csak hólánccal felszerelt gépkocsikat engedtek át. A faluban nincs villany, a megrongálódott vezetékek helyreállításán több csapat fáradozott. A hóréteg vastagsága 60–70 centiméter lehet.

A bőséges havazás és az útra esett fák miatt tegnap reggel a rendőrség lezárta a forgalmat Kézdivásárhely és Csíkkozmás között, a Katrosán túl már nem lehetett haladni. A forgalom téli útviszonyok között a Hargita megyei szakaszon délben, Kovászan területén pedig 14 óra körül indult újra, miután az utászok feldarabolták és eltávolították az útról a szélvihar által kidöntött fákat.

Az Ojtozi-szorosban is közlekedési gondok merültek fel. Itt nem csak a hó, hanem a szélvihar által az úttestre döntött két fa is akadályozta a nehézgépkocsi-forgalmat. A rendőrök a téli gumikkal és hóláncokkal nem rendelkező személygépkocsikat délig nem engedték továbbhaladni, majd feloldották a tilalmat.

Pénteken az Ozsdolát Foksánnyal összekötő országúton is szünetelt a közlekedés, és lapzártáig nem indult újra.

(3szek.ro)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.