1,82 milliárd forintot igényeltek

A megújuló energiaforrás hasznosításával kombinált épületenergetikai fejlesztésekre a március 1-jei beadási határidőtől május 2-áig 27 pályázat érkezett 1,82 milliárd forint támogatási igénnyel – közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ).

MNO
2011. 05. 08. 12:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nemrégiben jelentette be, hogy a keretek kimerülése miatt felfüggeszti az épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva című pályázatot a Környezet és Energia Operatív Programban (KEOP). A tenderre a pályázatokat 2011. május 14-ig még be lehet adni. A kiírás szerint a 2011-13-as időszakra a projektek megvalósítására 8 milliárd forint áll rendelkezésre, amelyből 2011-ben 2 milliárd forint pályázható.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közölte, hogy a befogadott pályázatokról a döntések a beérkezéstől számított két hónapon belül születhetnek meg, de ez három hónapra is változhat, ha a felfüggesztést követően a tervezettnél több projektjavaslat érkezik. A pályázati felhívás kiemelt célkitűzése – összhangban a hazai és EU-stratégiával – ösztönözni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését, kiemelt hangsúlyt fektetve az energiahatékonyságra és az energiatakarékosságra. A konstrukció újraindításáról a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közleményben értesíti a pályázókat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.