A szórakozóhelyek mellékhelyiségeibe is érdemes benézni

A hatóságok után már a szülők is razziáznak az éjszakai szórakozóhelyeken. SMS-ben szólnak egymásnak, ha megriadnak egy-egy mulatótól. A partidrogokat a diszkók WC-jében árulják a dílerek, vagy házhoz szállítják, mint a pizzát. A hatóságok a három halálos áldozatot követelő West-Balkán-tragédia óta ellenőrzik fokozottan, összehangoltan és rendszeresen országszerte a szórakozóhelyeket.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/782558" target="_blank"><strong>• Folyamatosak a razziák Budapesten</strong></a>

MNO
2011. 05. 07. 17:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a Célpont felvételét!


Eligazítást tartottak a közös razzia előtt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyik objektumában. A rendőrök sem maradtak ki a sorból, ők vigyáztak a fogyasztóvédők és a pénzügyőrök testi épségére a budapesti éjszakában. A három halálos áldozatot követelő West-Balkán-tragédia kellett ahhoz, hogy a hatóságok fokozottan, összehangoltan és rendszeresen ellenőrizzék országszerte a fiatalok körében felkapott szórakozóhelyeket.

– A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a tragédia óta több mint ezer razziát tartottak, amelynek a célja kifejezetten a szórakozóhelyek ellenőrzése volt. Az esetek tizedében tapasztaltunk olyan törvénysértést, illetve szabálytalanságot, ami miatt eljárást kezdeményeztek a kollégák – mondta a hírTV-nek a NAV szóvivője, Suller Attila.

Razziáznak a szülők is, és SMS-ben riasztják egymást, ha megriadnak egy-egy mulatótól. „Úgy indul, hogy a szülők elkezdik látogatni a szórakozóhelyeket, és átadják egymásnak az információkat” – jelentette ki Szabó Maya, a Riadólánc Gyermekeink Biztonságos Szórakozásáért Egyesület elnöke. Lesz mit feljegyezniük, ha a mellékhelyiségekbe is bekukkantanak egyes szórakozóhelyeken. A hírTV birtokába jutott videó szerint a drogdílerek a férfivécében érzik otthon magukat igazán.

Az utcai járőrszolgálaton is hasznos információkat gyűjthetnek az aggódó anyukák és apukák. A tizenévesek egyszerűen kijátsszák, hogy a szórakozóhelyeken a 18 év alattiakat tilos kiszolgálni alkohollal. A kábítószerpiacról a klasszikus szerek szinte eltűntek, helyüket a partidrogok vették át – nyilatkozta a Célpontnak az ismert toxikológus, Zacher Gábor. A Gina, Ica és Kati nevekre keresztelt anyagokat legálisan forgalmazzák. Ha kell, házhoz viszik, mint a pizzát.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.