Előnnyel várhatják a visszavágót a fradista lányok + Képriport

A Ferencváros vasárnap 34-29-re legyőzte a spanyol Mar Alicante csapatát a női kézilabda KEK-döntő Dabason rendezett első felvonásán, így ötgólos előnyt szerzett a jövő vasárnapi visszavágóra.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/782561" target="_blank"><strong>• Újra európai kupadöntőben szerepel a Ferencváros</strong></a>

MNO
2011. 05. 08. 15:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mezőny legeredményesebbje Isabel Ortuno volt 13 góllal, míg a magyaroknál Szucsánszki Zita talált legtöbbször a hálóba, szám szerint hétszer, azonban rajta kívül további négy ferencvárosi érte el legalább az öt gólt, így a hazaiak csapatként kerekedtek riválisuk fölé. A magyar csapat története negyedik KEK-fináléján 1978 után másodszor nyerheti meg a sorozatot, amennyiben a spanyolországi meccsen sikerül megőriznie az előnyét.

Már félórával a meccs kezdete előtt szinte zsúfolásig megtelt a dabasi sportcsarnok, a felfokozott hangulatot csak az rontotta valamelyest, hogy az állóhelyi szektorban egy drukker rosszul lett, így a mentőknek kellett elvinniük. Bár a spanyolok szerezték az első gólt, Zácsik két átlövéséből és Szucsánszki betöréséből esett találatok megadták a meccs alaphangulatát. Zácsik ezt követően azonnal külön őrzőt kapott, s a zöld-fehérek támadójátékának hatékonysága ettől jelentősen visszaesett. Eközben a spanyolok legjobbja, a végül 13-szor eredményes Isabel Ortuno is belelendült, sorra dobta a gólokat, pedig Pastrovics számos bravúrt is bemutatott, így 7-6-nál ismét a vendégek vezettek.

A Ferencvárost két, egymás után kapott kétperces emberelőnyös szituáció húzta ki a kisebb hullámvölgyből, ekkor Kovacsicz és Trufán volt sorra eredményes, de a beállós Szamoránsky is hálóba talált, így a 25. percre 14-10-es hazai vezetés alakult ki. A szünetig hátralévő időben is lendületben maradtak a zöld-fehérek, továbbá Pastrovics is sziporkázott a kapuban, ez ötgólos hazai előnyt jelentett a félidőben (17-12). A szünetben a közönség nagy üdvrivalgással köszöntötte az 1978-ban KEK-et nyert csapat tagjait.

A második játékrész magyar góllal kezdődött, de nem a magyar együttes kívánalmai szerint folytatódott, ugyanis a spanyolok lassanként egyre közelebb lopóztak a Ferencvároshoz. A játékrész feléhez közeledve már csak két gól volt a különbség (24-22), így Elek Gábor vezetőedző időt kért és kapust cserélt. Ez megfelelően felrázta a ferencvárosiakat, ugyanis Trufán, Szucsánszki és Szamoránsky Piroska vezetésével 33-25-re elhúztak, igaz, többször a kapufa mentette meg a bekapott góltól a kapuban Pastrovicsot váltó Abramovicsot.

A hajrához közeledve kissé kapkodóvá vált a játék, de az egész közönség által felállva biztatott zöld-fehérek harcos védekezéssel jól őrizték az előnyt. Az utolsó percekben azonban az egész meccsen tarthatatlan Ortuno háromszor egymás után eredményes volt, így ötgólos különbségre fel tudott zárkózni a spanyol együttes. Összességében a Ferencváros megérdemelten nyert, csapatként küzdött, támadott és védekezett, míg a vendégekben szinte kizárólag Isabel Ortuno tartotta a lelket.

KEK-döntő, 1. mérkőzés:
FTC Rail Cargo Hungaria – Mar Alicante (spanyol) 34-29 (17-12)
Dabas, 2400 néző, v.: Andrej Gouszko (fehérorosz), Sziarhej Repkin (fehérorosz)
gólszerzők: Szucsánszki 7, Kovacsicz, Szamoránsky P., Trufán 6-6, Zácsik 5, Szádvári 3, Szamoránsky A. 1, illetve I. Ortuno 13, De Sousa 4, Tobiasen 4, Jovovic 3, Garcia, Nunez 2-2, Craciun 1
hétméteres: 3/2, illetve 4/4
kiállítások: 4 perc, illetve 8 perc

Visszavágó:
Mar Alicante (spanyol) – FTC-Rail Cargo Hungaria, május 15. 12:30

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.