Hitelt vesz fel a megyeszékhely

Ötéves futamidővel 2,76 milliárd forint hitelt vesz fel Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a működés finanszírozására tárgyalásos közbeszerzési eljárásban – ez derül ki az európai uniós közbeszerzési értesítőből.

MNO
2011. 05. 08. 12:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kiválasztott pénzintézettől a szerződéskötést követően az önkormányzat egy összegben veszi fel a hitelt. Ingatlanfedezetet az önkormányzat nem ad, fedezetként a költségvetési elszámolási számlán rendelkezésre álló pénzt biztosítja – olvasható a részvételi felhívásban. A forinthitel futamideje 60 hónap egy év türelmi idővel.

Az önkormányzat 2011. évi költségvetése – a honlapon olvasható közgyűlési határozat szerint – az átmeneti finanszírozási problémák megoldására hétmilliárd forint folyószámla-hitelkeret megnyitását és egymilliárd forint beruházási hitel felvételét irányozza elő. Ezen felül van az 2,71 milliárd forint, ami a költségvetési előirányzat szerint rövidlejáratú hitel lenne. Ez az összeg forintra megegyezik a közbeszerzés tárgyában megnevezett 60 hónap futamidejű hitel összegével. Pécs adósságállománya 34,1 milliárd forint volt 2009 végén az Állami Számvevőszék legutóbbi jelentése szerint.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.