Kigyulladt az avar és a nádas

A csapadékmentes időjárás következtében ismét egyre több alkalommal kell kivonulni avar vagy nádastüzekhez a szolnoki tűzoltóknak.

MNO
2011. 05. 07. 17:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton délután Besenyszög külterületén másfél hektáros területen csaptak fel a lángok – értesült a Szoljon.hu Erdélyi Tibortól, a Szolnoki Tűzoltóság sajtóügyeletesétől. Itt az égő bozótost, nádast egy tűzoltó egységnek vízsugárral, lapátokkal egy óra alatt sikerült eloltani.

Szintén délután Szolnokon, a Körösi út és a Gyökér út közötti részen elterülő több hektáros száraz nád széle kapott lángra. A gyors tűzjelzésnek és a szintén gyors kiérkezésnek köszönhetően a tüzet még idejében sikerült eloltani a felerősödő szélben.

A tűz keletkezési oka szinte minden hasonló esetben emberi gondatlanság, a nyílt láng használata. A többszöri tájékoztatás, kérés ellenére is többen dobnak ki autóból égő cigarettacsikket, égetnek szemetet, melyet felügyelet nélkül hagynak.

(szoljon.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.