Oross és a Siófok nagy napja

Oross Márton, a Haladás csatára mesterhármasával, a bennmaradásért küzdő Siófok pápai sikerével érdemelte ki a nap hőse címet a Monicomp Liga 27. fordulójának szombati játéknapján. A Ferencváros izgalmas mérkőzésen győzött Szolnokon, a hazai csapat ezzel matematikailag már búcsúzott az élvonaltól. Nem bírt egymással a Kaposvár és a Debrecen, a Paks viszont legyőzte az Újpestet. Vasárnap bajnok lehet a Videoton, ha nyer a Bozsik-stadionban a Honvéd ellen.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/782540" target="_blank"><strong>• Vészhelyzetben az MTK</strong></a>

Pintér Patrick
2011. 05. 07. 19:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

SZOLNOK–FERENCVÁROS 2-3 (2-3)
Szolnok, Tiszaligeti-stadion, 4500 néző. Vezette: Berger.
Szolnok: Melnicenko – Milicsics (Lengyel, 27.), Máté, Djurovics, Vukamanovics – Fitos (Tchami, 59.), Némedi, Búrány, Jokics (Antal, 82.) – Zsolnai, Gosics. Vezetőedző: Simon Antal.
FTC: Haber – Balog Z., Csizmadia, Tutorics, Junior – Sztanics (Dragóner, 81.), Morales, Rodenbücher, Rósa D. (Józsi, 69.) – Schembri, Pölöskey (Abdi, 67.). Vezetőedző: Prukner László.
Gólszerző: Zsolnai (22., 44.) ill. Pölöskey (20.), Schembri (23.), Rósa D. (41. – 11-esből).

Majd hogy nem percenként potyogtak a gólok az első félidő derekán: először a Fradi szerzett vezetést a 20. percben, miután Pölöskey egy hatalmas védelmi hibát kihasználva a hálóba lőtt a 20. percben, majd Zsolnai szinte rögtön egyenlített egy szerencsés fejesgóllal, végül Schembri érkezett jól Rósa Dénes beadására, s így újra a vendégcsapatnál volt az előny. A 41. percben az előbb feladóként jeleskedő Rósa értékesítette a Schembri felvágásáért megítélt büntetőt, de a szünet előtt ismét jött Zsolnai, s egy újabb fejessel egy gólra olvasztotta a Fradi előnyét. A második játékrészben bár a hazaiaknak több helyzete is volt, már nem esett gól, ezzel eldőlt, hogy a Szolnok jövőre a másodosztályban folytatja.

KAPOSVÁR–DEBRECENI VSC 0-0
Kaposvár, Rákóczi-stadion, 3000 néző. Vezette: Kassai.
Kaposvár: Kovács Z. – Okuka, Zsók, Bank, Gujic – Balázs B., Hegedűs D., Pedro, Pavlovics (Farkas Z., 89.) – Perics (Grumics, 70.), Oláh (Dzsavad, 82.). Vezetőedző: Sisa Tibor.
DVSC: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mijadinoszki, Fodor – Bódi (Salami, 88.), Szakály P., Ramos, Kulcsár T. (Illés Gy., 64.) – Yannick (Dombi, 80.), Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Egyik csapat sem játszott csúcsformában ezen a délutánon, a címvédő Debrecen ugyan némi mezőnyfölényt kiharcolt az első félidőben, de a Kaposvár ellentámadásaiban is mindig benne volt a gólhelyzet kialakításának esélye. Igazi lehetőség azonban egyik gárda előtt sem adódott, meglehetős egyhangúságban telt a találkozó, így a döntetlen igazságosnak mondható.

HALADÁS–VASAS 3-0 (2-0)
Szombathely, 4500 néző. Vezette: Solymosi.
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Korolovszky (Lengyel, 7.), Tóth P. – Sluka (Nagy I G., 60.), Halmosi, Iszlai, Rajos (Irhás, 72.) – Kenesei, Oross. Vezetőedző: Aczél Zoltán.
Vasas: Németh G. – Balog Zs., Gáspár, Arnaut, Katona – Rezes, Kovács G., Lisztes (Németh N., 57.), Kulcsár D. – Szilágyi (Ponczók, sz.), Lázok. Vezetőedző: Komjáti András.
Gólszerző: Oross (31., 35., 89.).

Oross Márton nagy napja volt a mai Szombathelyen, a Haladás támadója klasszikus mesterhármasával eldöntötte csapata Vasas elleni találkozóját. A fiatal játékos először a 31. percben vette be Németh kapuját, majd négy perccel később egy szögletrúgás után fejjel is eredményes volt. A harmadik találatot az utolsó előtti perc hozta meg, ekkor egyéni játék végén talált a hálóba. A Haladás ezzel a győzelmével biztosította élvonalbeli tagságát.

PÁPA–SIÓFOK 0-1 (0-0)
Pápa, Perutz-stadion, 1500 néző. Vezette: Iványi.
Pápa: Szűcs L. – Nagy S., Supic, Dlusztus, Németh M. – Rebryk (Bali, 76.), Gyömbér, Palkó (Szabó Zs., sz.) – Zulevs (Tóth, 54.), Marics, Bárányos. Vezetőedző: Véber György.
Siófok: Molnár P. – Mogyorósi, Fehér Z., Graszl K., Novák – Kecskés, Tusori, Melczer (Katona, 76.), Csordás (Isaac, 89.) – Honma, Délczeg (Csermelyi, 65.). Vezetőedző: ifj. Mihalecz István.
Gólszerző: Csermelyi (79.).

Nagy lépést tett a bennmaradás kivívásáért a Siófok ezen a mérkőzésen, hiszen Csermelyi góljával nyerni tudott Pápán, hárommal gazdagítva pontszámát. A Balaton-parti gárda így négy ponttal meglógott a nagy vetélytárs MTK-tól, s ha a hátralévő találkozók közül akár csak egyet is megnyer, biztosan bennmarad. A találkozó külön érdekessége, hogy mindkét csapatból kiállítottak egy-egy játékost, hazai oldalon Dlusztus, a vendégek részéről Graszl K. kapott piros lapot.

PAKS–ÚJPEST 2-1 (1-0)
Paks, 3000 néző. Vezette: Kovács J. Z.
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola (Szabó J., 80.), Sifter – Bartha (Böde, 54.), Báló, Sipeki, Vayer (Csehi, 57.) – Kiss T., Magasföldi. Vezetőedző: Kis Károly.
Újpest: Balajcza – Szokol, Dvorschák (Litauszki, sz.), Takács Z., Pollák – Böőr, Mitrovics, Tajthy, Lázár (Balajti, 83.) – Balogh B., Ahjupera. Vezetőedző: Mészöly Géza.
Gólszerző: Vayer (40.), Böde (86.), ill. Lázár (64.).

Rangadóhoz méltó játékot hozott a két csapat összecsapása. A Paks az első félidő hajrájában Vayer fejesgóljával került előnybe, ezt Lázár a második játékrész közepén egalizálta. A zöld-fehérek azonban a végén mégis jobban összpontosítottak, s Böde fejesgóljával megnyerték a mérkőzést. Ezzel a Paks továbbra is versenyben maradt a nemzetközikupa-indulásért és a dobogóért folyó küzdelemben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.