Pályázhatnak a nyári akadémiákra

Meghívásos pályázatot hirdet 30 millió forintos kerettel a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) külhoni magyarok osztálya határon túli magyar pedagógusszövetségek és szakmai szervezetek által a szülőföldön megrendezendő nyári akadémiák támogatására. A jelentkezéseket június 9-ig várják.

MNO
2011. 05. 08. 10:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pályázat célja, hogy az ilyen jellegű, a magyar nyelvű továbbképzési rendszer megerősítését szolgáló nyári akadémiák megszervezéséhez támogatást biztosítsanak – olvasható a kormany.hu oldalon közzétett felhívásban. Jelentkezést nyújthat be a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete, az Észak-Bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete és a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség.

A pénzügyi keretösszeg 30 millió forint, az elnyerhető támogatás alsó határa 2 millió forint, felső határa 16,5 millió forint, vissza nem térítendő támogatás. A nyertes pályázókkal a Nemzeti Erőforrás Minisztérium június 30-ig köt szerződést, és az abban foglalt feltételeknek megfelelően gondoskodik a kifizetésről, előfinanszírozás és vissza nem térítendő támogatás formájában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.