Pars győzött

Pars Krisztián nyert vasárnap a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) kalapácsvető sorozatának első állomásán, Kavaszakiban, megdobva a 78 méteres olimpiai indulási szintet.

MNO
2011. 05. 08. 9:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 29 éves, Európa-bajnoki bronzérmes nehézatléta – akinek idei 79,84 méteres legjobbjánál csak az orosz Alekszij Zagornyij (81,54 m) tudott nagyobbat – a japán viadal honlapja szerint 79,47-tel győzött, több mint egy méterrel megelőzve az olimpiai bajnok hazai kedvencet, Murofusi Kodzsit (78,10).

A pekingi olimpiai ezüstérmére továbbra is hiába váró szombathelyi versenyző a hét közben Sizuokában még öt centivel elmaradt a londoni szinttől, ezúttal azonban – a sportlövő Sidi Péter után második magyarként – megszerezte az ötkarikás kvótát. Pars legközelebb Ostravában (május 31.) indul a kalapácsvető sorozatban, majd az utolsó két állomáson, szeptemberben Rietiben és Zágrábban tervezi a részvételt.

Eredmények:
1. Pars Krisztián 79,47 m
2. Murofusi Kodzsi (japán) 78,10
3. Dilsod Nazarov (tadzsik) 76,52
4. Igors Sokolovs (lett) 75,28
5. Olli-Pekka Karjalainen (finn) 75,14

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.