Felgyorsulhatnak a fővárosi nyomozások

Felgyorsulhat őszig a nyomozás a fővárosnál, az önkormányzati cégeknél és beruházásoknál zajló eljárásokban – közölte lapunkkal a BRFK. A Demszky-korszakban elkövetett gazdasági bűncselekmények miatt további gyanúsítások várhatók a budapesti távhőszolgáltatónál, a közterület-fenntartónál, a Margit híd még át sem adott felújításánál pedig felvetődött az EU pénzügyi érdekeinek a sérelme is.

Magyar Nemzet
2011. 06. 15. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelenleg hat gyanúsítottja van a 2010 májusában hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt indított eljárásnak a Főtáv Zrt. ügyében, de a különösen nagy erőkkel folytatott nyomozásnak köszönhetően újabb gyanúsítások várhatók – közölte lapunk kérdésére Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője. A távhőszolgáltató volt vezérigazgatója, a különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmény elkövetésével gyanúsított Kovács Lajos fél évig volt előzetes letartóztatásban, idén januártól lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el ellene. Az eddigi adatok szerint előnytelen szerződést kötött egy csepeli lakópark fűtési-hűtési rendszerének kivitelezéséről, több mint 180 millió forintos kárt okozva. A nyomozás határideje 2011. augusztus 8-ig tart – olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában, melyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.