Kémbotrány: hamarosan jogerős döntés

A hét közepéig kiderül, szabadlábon vagy a rács mögül védekezhetnek-e a kémbotrány gyanúsítottjai, Galambos Lajos és Laborc Sándor, a polgári hírszerzés korábbi, egymást váltó főigazgatói és Szilvásy György, a Gyurcsány-kormány titokminisztere, akiknek előzetes letartóztatásáról a táblabíróság mondja ki a jogerős verdiktet. Lendvai Ildikó (MSZP) szerint a nyomozást folytató Budapesti Katonai Ügyészségnek több részletet kellene nyilvánossá tennie.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/796457" target="_blank"><strong>• „Dilettáns, jóhiszemű butaságot” követtek el Szilvásyék?</strong></a><br /><a href="http://mno.hu/portal/796288" target="_blank"><strong>• A nemzetbiztonsági bizottság elől is eltitkolták a kémügyet + Videó</strong></a>

Magyar Nemzet
2011. 07. 11. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elbírálja szerdán, legkésőbb csütörtökön a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa azokat a fellebbezéseket, amelyeket az államellenes bűncselekményekkel gyanúsított Galambos Lajos, Laborc Sándor és Szilvásy György első fokon elutasított előzetes letartóztatását indítványozta. Ezt mondta lapunk kérdésére Molnár Lajos, a kémkedéssel elsőként meggyanúsított Galambos Lajos védője, aki szerint a döntést a tábla a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését elutasító Fővárosi Bíróság (FB) Katonai Tanácsának küldi meg. Az ügyvéd az államtitokká minősített eljárással és az ezzel járó titkos ügyiratkezeléssel magyarázta, hogy a döntésről az érintettek és védőik csak személyesen, az FB-n kapnak majd tájékoztatást – olvasható a Magyar Nemzet hétfői számában, melyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.