Már nyomoznak a péti ügyben

Hivatali visszaélés és más bűncselekmények gyanújával vizsgálja a péti Nitrogénművek Zrt.-nek 2008–2009-ben nyújtott állami hitelgarancia és kezességvállalás ügyét a Központi Nyomozó Főügyészség – tudtuk meg Fazekas Gézától. <br />

Magyar Nemzet
2011. 07. 21. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főügyészség szóvivője elmondta: bár a Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos által lefolytatott vizsgálat megállapításait a múlt héten kapták meg, a nyomozást már június elején elrendelték, miután ismeretlen személyek ugyanebben az ügyben feljelentést tettek. A szóvivő közlése szerint a büntetőeljárásnak egyelőre nincs gyanúsítottja, a nyomozás határideje pedig szeptember 5. Ismeretes, Budai Gyula kormánybiztos azért fordult az ügyészséghez, mert a Gyurcsány-kormány 2009-ben úgy módosította a Nitrogénműveknek nyújtott kezességvállalásról szóló előző évi kormányhatározatot, hogy az addigi biztosítékokat – a cég ingatlan vagyonát és részvényeinek 76 százalékát – kivette a döntésből. Így ettől kezdve Gyurcsányék fedezet nélkül kezeskedtek a társaság hiteleiért az állam kontójára. Budai szerint vizsgálni kellene Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek, illetve a kormányhatározat előterjesztőinek, Veres János akkori pénzügy-, illetve Gráf József agrárminiszternek a felelősségét – olvasható a Magyar Nemzet csütörtöki számában, melyből további részleteket is megtudhat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.