A vizsgálatok várhatóan két éven belül indulnak

A Richter Gedeon Nyrt. és a STADA Arzneimittel AG két különálló licenc- és együttműködési szerződést kötött két bioszimiláris termék fejlesztéséről és értékesítéséről – jelentette be a Richter kedden.

MNO
2011. 08. 30. 7:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Richter fejlesztése alatt álló Rituximab hatóanyag forgalmazására nem kizárólagos jogot kap a STADA Európa és a FÁK területére, törzskönyvezési okok miatt Oroszország kivételével. Az aláíráskor történt kifizetésen túl, a projekt előrehaladtával a STADA további kifizetéseket teljesít, amely így összességében „egy alacsony két számjegyű milliós tételnek felel meg euróban számítva” – olvasható a közleményben. A hatóanyag forgalomba hozatali engedélye a jelenlegi ismeretek szerint 2017 végére várható.

A másik szerződés értelmében a Richter megvásárolja a STADA által megkezdett, de 2010-ben leállított Trastuzumab hatóanyag fejlesztési projektjét. A vételárat „egy alacsony egy számjegyű milliós, euróban számított összegként” jelölte meg a gyógyszercég közlemény. E termék esetében a klinikai vizsgálatok várhatóan két éven belül megkezdődnek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.