Megújult a református kollégium

Befejeződött a Debreceni Református Kollégium homlokzati épületének felújítása, a látogatók tavasztól vehetik birtokba a megújult tereket – közölte Bölcskei Gusztáv tiszántúli református püspök szerdán a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

MNO
2011. 08. 31. 11:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 370 millió forintból megújult homlokzati épület után szeretnék 2013-ra, a kollégium fennállásának 475. évfordulójára a teljes épületegyüttest felújítani, amely egy korábbi költségvetés szerint legalább 3,5 milliárd forintba kerülne – fogalmazta meg reményét a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke. A most véget ért felújítás során egy raktárból előkerült az a vörös márványtábla, amely a kollégium egykori növendékének, Horthy Miklós kormányzónak állított emléket. A táblát 2012-ben a Kollégiumi Baráti Kör éves közgyűlése alkalmából helyezik vissza a kollégium belső falára – mondta Bölcskei Gusztáv.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.