Stratégiai fontosságú terület újul meg

A Szeged gazdasági fejlődése szempontjából stratégiai fontosságú nyugati ipari terület, valamint Kiskundorozsma belvízi biztonsága javul annak az uniós támogatással megvalósuló, egymilliárd forintos beruházásnak köszönhetően, amelyet várhatóan novemberre fejeznek be – közölte Kozák Péter, az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője szerdán a csongrádi megyeszékhelyen.

MNO
2011. 08. 31. 14:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2009 őszén elindult és mintegy 180 ezer ember lakóhelyét érintő fejlesztésnek köszönhetően gyorsabbá válik a belvíz elvezetése a Szegedtől nyugatra elterülő területről – mondta a szakember a projektről tartott sajtótájékoztatón.

A fejlesztés során Kiskundorozsma keleti szélén egy új szivattyútelep épült, amelynek köszönhetően a belvíz az Algyői-főcsatornán keresztül sokkal rövidebb úton juttatható el a Tiszába. A Maty-Fehértói főcsatornán öt új vízkormányzó műtárgyat, többek között zsilipeket építenek.

Az olimpiai kajak-kenu központnak helyet adó Maty-éri tározó mellett elkészül – részben zárt szelvénnyel – a Maty-Subasai főcsatorna új szakasza. A jövőben a sportpályának helyet adó medret csupán szükségtározóként használják majd, így jelentősen csökken annak a veszélye, hogy szennyezés jusson a vízbe – közölte az igazgató.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.