Válogatott balszélsővel erősített a Juventus

Szerdán, a nyári átigazolási időszak utolsó napján a Juventus labdarúgócsapata szerződtette a holland világbajnoki ezüstérmes Eljero Eliát.

MNO
2011. 08. 31. 9:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz együttes 9 millió euróért vásárolta meg a 24 éves támadót a német Hamburger SV-től, amely további egymilliót kap majd a torinóiaktól, ha Elia jól teljesít. A fiatal futballista négy évre kötelezte el magát a Serie A-ban legutóbb csalódást keltően szerepelt Juventushoz, amelynél hosszú idő után ő lesz az első „klasszikus” balszélső.

„A pályafutásom szempontjából fontos, hogy előre tudjak lépni, s bízom benne, hogy a Juventusnál ez így is lesz” – nyilatkozta Elia a klub honlapján megjelent szerdai közlemény szerint.

A Zebrák legutóbbi hetedik helyükkel nem vívták ki a nemzetközi szereplés jogát, így az új szezonban csak a bajnokságra és az Olasz Kupára kell majd koncentrálniuk.

A május óta a klub korábbi legendája, Antonio Conte irányította Juventus a mostani szezontól új, saját stadionban játssza majd hazai mérkőzéseit.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.