BUX: nincs változás

2003. 11. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap sem sikerült emelkedést kicsikarni a BUX-ból, pedig napközben minden esély meg volt arra, hogy a magyar tőzsdemutató pluszban zárhasson. A visszaesést egyértelműen a Mol indukálta, illetve az a bejelentés, hogy a maradék állami tulajdont is eladják a magyar olajipari társaságból. A Mol árfolyama a jegyzési időszak első napján 6120 forintig esett, s végül 6245 forinton zárt. Ez 45 forinttal volt kevesebb, mint az előző záróérték. A Deák Ferenc utcában gyengült még a Richter, az Egis és a BorsodChem ára is. A blue chipek közül aránylag jól szerepelt az OTP és a Matáv, a banki papírok 0,4 százalékkal, a távközlési részvények 0,5 százalékkal drágultak, de ez nem volt elég ahhoz, hogy a BUX árfolyamát átlendítsék a pozitív tartományba. Az index a nap végén 10,88 ponttal értékelődött le, a forgalom 7,9 milliárd forint lett. Elemzők rámutattak, hogy a forint gyengülése és a Mol piacán jelentkező eladók jelentősen okolhatóak a tőkepiaci folyamatokkal.
Néhány napja a Nabi befektetői körében nagy vita dúlt arról, hogy a többségi tulajdonosának, az Első Magyar Alap (EMA) futamidejének jövő év végéig történő meghosszabbításával milyen új célokat érdemes tervezni a buszgyártónál. Farkas László, a NABI kommunikációs munkatársa, az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy egyelőre nincs új stratégia. Kedvezőtlen hatása annak lett volna, ha az EMA év végén beszünteti tevékenységét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.