Pletykák a piacon

Emelkedéssel indult tegnap a budapesti kereskedés, de a BUX nem tudta sokáig fenntartani az első fél óra alatt elért százpontos pluszt. A megugrást követve a BUX index egyre lejjebb araszolt, zárás előtt másfél órával a tőzsdemutató a 9600 pontos szint alatt is volt.

2003. 11. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végül a napi befektetők viszszarántották a mélyből az indikátort, és 9612,01 ponton zárt a hazai tőzsdemutató. A 20,50 pontos csökkenésről elemzők azt nyilatkozták, hogy a magyar piac nem korrelált a nemzetközi árfolyamokkal, ezt részben annak lehetett köszönni, hogy a BÉT-en az elmúlt heti FHB-kibocsátás és a közeljövőben esedékes nyilvános Mol-kibocsátás miatt visszafogottak lettek a befektetők. A Mol esetében olyan információk is megjelentek, hogy akár már november 25-én megindulhat a kibocsátás, és várhatóan december 5-ig fog tartani, de ez egyelőre pletyka, mint az is, hogy a holnap Lengyelországba látogató Medgyessy Péter miniszterelnök aláírja a Mol–PKN Orlen egyesülési szerződést. A Mol-kibocsátás kapcsán tegnap olyan sajtócikk jelent meg az egyik magyar napilapban, hogy az Általános Értékforgalmi Bank Rt. (ÁÉB) is érdekelt lenne a Mol egy kisebb (tízszázalékos) megvásárlásában – állította a cikkben Megdet Rahimulov, az ÁÉB legnagyobb tulajdonosa, a társaság elnöke.
A nyilatkozat igen érdekes a bankvezetőtől, hiszen azt is elárulta, hogy közvetve és közvetlenül eddig összesen közel 23 százalékos Mol-pakettjük van. A bejelentés ellenére a Mol árfolyama 60 forintot drágult. Hasonlóan emelkedett a tegnapi kereskedés során a Matáv ára is, viszont csökkenéssel zárta a napot a Richter és az OTP. A nap nyertese a Synergon lett nyolcszázalékos drágulással, ezt követte a Fotex és a sokat átkozott Brau.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.