Marketing: komoly az érdeklődés

F E L N Ő T T K É P Z É S

2003. 12. 11. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendszerváltás után a marketing mint szakma új távlatokat nyitott a vállalatok életében, a régi sablonos marketinget egy hatékony vásárlói és szolgáltatói célokat is elérő, illeszthető eszközzé kellett tenni. A kilencvenes évek elején a marketing mint fogalom szinte ismeretlen volt, ezt a tevékenységet önállóan alig ismerték. A termékek eladásának struktúrája mára átalakult, így óhatatlanul is szükség van egy olyan intézményre, mely alapvető ismereteket nyújt azon dolgozóknak, akik a marketinggel, a PR-ral, a fogyasztók magatartásával, a reklámokkal szeretnének foglalkozni. Jelenleg Magyarországon a legelismertebb marketingoktatást a BKÁE Közgazdasági Továbbképző Intézet (KTI) szervezésében a BKÁE marketing tanszék nyújtja. Az elmúlt 33 év alatt több mint 800 hallgató a posztgraduális és 4 ezer hallgató a graduális képzés keretében szerzett diplomát, illetve szakirányú ismereteket marketingből, marketingkommunikációból – áll a tanszék kiadványában. A marketing tanszék az egyetemi képzés valamennyi területén részt vesz az oktatásban, így az alapképzésben, a mélyebb szakmai ismereteket nyújtó szakirányú, a posztgraduális másoddiplomás képzési rendszerben, valamint az új típusú ph.d. doktori programban. Az érdeklődés a marketing szak iránt évek óta magas, s ebben a tekintetben a KTI által szervezett képzések közül kiemelkedik.
Az oktatás négy félévből tevődik össze, ennek során a tárgyak folyamatos átmenetet képeznek az elméleti szakismeretek és a gyakorlati alkalmazáshoz szükséges készségek tekintetében. Így az első félévben közgazdasági elméleti tananyag nagyobb súllyal jelenik meg, míg az utolsó félévben esettanulmányok, csoportos projektek segítségével konkrét és szimulált döntési helyzetekben kell a hallgatóknak a korábban elsajátított modelleket, elméleteket alkalmazniuk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.