Száguldott az OTP

Változatlanul alacsony forgalom mellett kereskedtek tegnap a magyar tőkepiacon, de a lanyha érdeklődés ellenére a BUX erőteljes növekedést jelzett. A hazai tőzsdei indikátor a nyitástól kezdődően fokozatosan emelkedett, és zárás előtt néhány perccel a 9800 pontot is átlépte, a nap végére azonban az index néhány pontot korrigált, de még így is 119,76 ponttal előző értéke felett zárt.

2004. 01. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A forgalom 4,169 milliárd forintra bővült, ebből a legnagyobb részt – kétmilliárd forintnyit – a 2,1 százalékkal javuló OTP-re kötötték. A banki papírok esetében továbbra is a korrekciós nyomás tudott érvényesülni, hiszen mondhatni alaptalanul gyengült szerdán a banki papír. Tegnap nem sikerült újabb rekordot döntenie az FHB-nak, a kereskedés nagyobb részében a pénzintézeti papírok 4500 forinton cseréltek gazdát, majd záráskor az eladók „elengedték” a részvényeket, így az FHB 90 forintot gyengülve 4460 forinton lépett a partvonalon túlra. A vezető részvények közül jól szerepelt még a szintén előző napi gyengülését kiigazító Richter és a Matáv is. A Mol alacsony érdeklődés mellett 0,2 százalékkal, az Egis 0,3 százalékkal drágult.
Árfolyam-emelkedéssel zárta a hetet a frankfurti DAX is, de a londoni FTSE nem követte a nagyobb értékpapírpiacokon ilyenkor szokásos trendet, és gyengüléssel fejezte be a napot. Londonban a 24 milliárd dolláros EADS brit honvédségi tender szerződése sem tudta megmozgatni a Cityt, mivel a befektetők a távközlési részvények esetében profitot realizáltak. Az EADS szerződése a tengerentúli piacokra gyengítő hatással volt. Az EADS legnagyobb riválisa, az amerikai Boeing lemaradt a brit tenderről, s ezt a befektetők rossz néven vették. Nem volt nagy öröm a Wall Streeten akkor sem, amikor a Microsoft, a világ legnagyobb szoftvergyártója közölte, hogy részvénykompenzációs programjának változása miatt negyedéves nyeresége tizenhét százalékkal csökkent.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.