időjárás 7°C Vilma 2022. december 5.
logo

Elégedetlen húsfeldolgozók

Hírösszefoglaló
2004.02.27. 23:00

Tiltakoznak a kötelező ártartás, azaz a minimumár tervezett bevezetése ellen a sertésfeldolgozó- üzemek. Jankó Ferenc, a Magyar Húsiparosok Szövetsége (Hússzövetség) elnöke az MTI-nek elmondta: annak ellenére került bele az agrármegállapodásba a felvásárlási minimumár, hogy a terméktanácsban a termelők és a feldolgozók a múlt év végén megállapodtak arról, ilyet többé nem alkalmaznak a sertéspiacon. A minimumár a Hússzövetség elnöke szerint versenytorzító szabályozási módszer.
Ha az agráriumban ma jellemző pszichózissal megyünk az Európai Unióba, kivezethetjük magunkat az európai agrárpiacról – jelentette ki Szanyi Tibor, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) politikai államtitkára tegnap Berettyóújfaluban, a termelők VII. szakmai tanácskozása keretében tartott tájékoztatón.
Ugyancsak az ágazatot érintő hír, hogy a Gazdasági Versenyhivatal szerint kartellgyanús, hogy négy nagykereskedelmi áruház leállítja a reggeli italok árusítását. A Spar, a Metro, az Auchan és a CBA a földművelésügyi minisztériumban tartott szerda esti megbeszélésen döntött a tejimitátumok kilistázásáról.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.