időjárás 6°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Felfüggesztett börtön Hámorinak

Munkatársunktól
2007.05.10. 23:00

Még nem tudni, mikor kerül másodfokra Hámori Csaba utolsó KISZ első titkár, egykori MSZP-s politikus büntetőügye, amely – első fokon – tíz hónap, de két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabásával és 150 ezer forint pénzbírsággal zárult. A személyes szabadság megsértése bűntett gyanújába keveredett Hámori hajdan az MSZMP politikai bizottságának tagja volt, a rendszerváltozás idején azonban MSZP-re váltott, és a legutolsó időkig a szocialista párt baloldali tömörülésének egyik alelnökeként tevékenykedett.
A büntetőügy előzménye, hogy 2005 őszén egy éjszakai vadászaton Kesztölc határában konfliktusba keveredett Szabó József gazdálkodóval, aki saját földjéről próbálta lámpával elzavarni a vadakat. Ezt látva Hámori durván szidalmazta Szabó Józsefet, majd fegyverét 40 centiméterről ráfogta. „Több orvvadászt elkaptam már, de eggyel sem úgy kezdtem, hogy lekurváztam az anyját” – mondta egyik laptársunknak a sértett tegnap. Arról is beszámolt, hogy Hámorit nem kisebb sztárügyvéd védte, mint Bárándy Péter volt igazságügy-miniszter. Ennek ellenére az Esztergomi Városi Bíróság, hírveréstől nem övezetten, Szabónak megfelelő ítéletet hozott két hónapja.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.