időjárás 12°C Amália 2022. október 7.
logo

Röviden

MN
2008.06.16. 22:00

Életeket veszélyeztet az OEP lassúsága
A daganatos betegek életét veszélyezteti, hogy az egyedi kérelemre engedélyezett gyógyszereknél az Országos Egészségbiztosítási Pénztár rendszeresen túllépi a harmincnapos elbírálási határidőt
– mondta el tegnapi sajtótájékoztatóján a Magyar Rákellenes Liga elnöke, Vasváry Artúrné. – A daganatoknál rendkívül fontos az időtényező, így komoly károsodás érheti a beteget, ha a kezelés a késői utalás miatt megszakad – tette hozzá. (M. B.)

Borult a nagykoalíció
Borult a Fidesz–MSZP-koalíció a Somogy Megyei Közgyűlésben. Kövér István, a Somogyért frakció tagja kiállásáról biztosította Gyenesei István önkormányzati minisztert. Kolber István, az MSZP–SZDSZ frakciójának tagja bejelentette: az MSZP szünetelteti az együttműködést a Fidesszel. Gelencsér Attila, a megyei közgyűlés fideszes elnöke kijelentette: ha szabálytalanságokat talál, azokat a jövőben is el fogja juttatni a hatóságokhoz. (MN)

Bíborosi áldás
Ma 11 órakor Erdő Péter bíboros, érsek a Budapest VIII. kerületi Rezső téri Magyarok Nagyaszszonya-templomban ünnepi liturgiát vezet és megáldja a szentély külső falán az 1956-os forradalom és szabadságharc megtorlása áldozatainak állított emlékművet. (MN)

Mélygarázsügy: még nincs vége
A Győri Ítélőtábla a soproni mélygarázs ügyében helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, de a megyei bíróság ítéletének indokolását teljes egészében megváltoztatta. A soproni önkormányzat a Legfelsőbb Bírósághoz nyújt be jogszabálysértés miatt jogorvoslati kérelmet az ítélet ellen. (MN)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.