Lányrablókat fogtak el Hargitában

Újabb lányrablás borzolja a kedélyeket Romániában, ahol ezúttal a székelyföldi Hargita megyében szöktettek meg házasság céljából egy huszonhárom éves nőt. Eközben a rendőrség továbbra is keresi az egy héttel ezelőtti dél-romániai lányrablás elkövetőit.

2008. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lányrablás miatt vett őrizetbe a Hargita megyei rendőr-főkapitányság a napokban négy férfit.
A székelyföldi elkövetőket azzal gyanúsítják, hogy három társukkal együtt megszöktettek és házasságra próbáltak kényszeríteni egy huszonhárom éves nagygalambfalvi hajadont. Az áldozat a székelyudvarhelyi rendőrségen tett bejelentést arról, hogy néhány nappal korábban Oroszhegyen négy férfi furgonba tuszkolta, és a közeli Bögözre szállította. Egy helybéli férfi lakásán tartották fogva, akinek huszonöt éves fia feleségül akarta venni.
Gheorghe Filip, a megyei rendőrség szóvivője elmondta, a fogvatartottat veréssel próbálták rábírni a házasságra. A nőnek végül őrzői éberségét kijátszva sikerült megszöknie. A törvényszéki orvos látlelete szerint hat-hét napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett a bántalmazások miatt. A cigány tettesek közül négyet 29 napra letartóztattak, három cinkosuk szabadlábon védekezhet az erőszakos fogvatartás és testi sértés vádja ellen.
Továbbra is keresi a rendőrség azt a két craiovai férfit, akik egy héttel ezelőtt raboltak el egy tizenhat éves lányt a dél-romániai Dolj megyében. Ancuta Ciuciut a cigányok körében ma is élő hagyomány szerint, szülei lakásába behatolva rabolta el egy család három tagja, akik közül egyet sikerült elfogni, a másik két elkövetőnek és foglyuknak, a kiszemelt kiskorú menyasszonynak azonban nyoma veszett. A lányszöktetésektől való félelmében a székelyföldi Kovászna megyében számos cigány szülő nem engedi továbbtanulni lánygyermekét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.