Megölte a rábízott gyermeket

2008. 09. 01. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halálra kínozta a gondjaira bízott, félárva gyermeket Romániában egy szociális asszisztens, akit emiatt emberölés gyanújával tegnap őrizetbe vett a Beszterce-Naszód megyei rendőrség. A 38 éves Marcela Fagarasanu csütörtökön egy kolléganőjével közölte, hogy két nevelt gyermeke közül a négyéves fiú ismeretlen betegségben elhunyt.
A pótanya besztercei lakására kiérkezett törvényszéki orvosokat azonban borzalmas látvány fogadta: az áldozat holttestén ütésnyomokat és cigarettával okozott égési sérüléseket fedeztek fel, emellett a kisfiú egyik füléből és nemi szervéből is kivágtak egy-egy darabot. Kihallgatásakor az ittas állapotban lévő asszisztens bevallotta, hogy egy fertőzés nyomait próbálta ollóval eltüntetni a gyermek testrészeiről, a kisfiú halálát pedig az okozta, hogy erőszakkal próbálta etetni, emiatt az ételtől megfulladt.
A gyermekjogvédelmi hatóság belső vizsgálatot indított az ügyben, szakértők ugyanis érthetetlennek tartják, miként lehetett Marcela Fagarasanu nyolc éve szociális asszisztens, amikor most bebizonyosodott, hogy alkoholfüggő, 16 és 19 éves saját gyermekeit pedig többször elüldözte otthonról. A nála lévő másik árvát a hatóság új pótanyánál helyezte el, édes gyermekei pedig állami felügyelet alá kerülnek. Rendőrségi források szerint a négyéves áldozat börtönbüntetését töltő édesanyja fél évvel ezelőtt jelezte a gyermekjogvédőknek, hogy fia rossz kezekbe került, az illetékesek azonban nem vizsgálták ki panaszát. Romániában több ezer, állami gondozásban lévő kiskorút nevelnek szociális asszisztensek, akik havonta 53 ezer forintnak megfelelő fizetést és 40 ezer forintos nevelési pótlékot kapnak gyermekenként.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.